onsdag 28 oktober 2009

Jakt


Hemkommen från en härlig jaktdag med apollo och min kompis Oskar.

Vi jagade tjäder i 5 timmar idag ,vädret var kanonbra och markerna vi strövade i var omväxlande och fågeltillgången hyfsad.

Till en början så gick vi fågeltomt i en timme så när som på ett par järpar som vi lät flyga vidare men när vi efter ytterligare en halvtimme kom ut på en stor myr så brakade allt löst.

Det var plötsligt orre över allt och apollo skällde och skällde ,tyvärr så var fåglarna lättflyktiga och ville ej sitta längre än några skall och till slut så tröttnade fåglarna och drog lååååångt därifrån.

Lite nedstämd traskade vi tre därifrån men efter en stund så fick apollo eld i baken och drog iväg ,efter en kort stund hördes hans kraftiga ståndskall.

På en sekund vändes våran misströstan till nytt hopp ,vi ökade på steglängden och kom
efter ca 7-8 minuter fram till en hyggeskant där vi fick syn på Apollo som ivrigt skällde mot en trädformation.

Eter en stund kunde jag skymta en fågelsilluet i en av granarna ,jag frågade artig som jag ibland kan vara om Oskar ville ta skottet (ganska dum fråga)han nickade och
en sekund senare låg bytet på marken,Oskars första tjäderhöna skjuten på ståndskall
var ett faktum.

Resterande delen av dagen bjöd på några hyfsade ståndskall och vi var nära att fälla en tjädertupp men som du säkert vet,nära skjuter ingen hare eller var det tjäder?.

När vi trötta och slitna avslutade vår jaktdag så var vi än en gång taksamma över att få ströva i vacker natur och att få uppleva jaktens tjusning........

TACK MODER JORD...........

mvh the viking..............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar